SK Uusi suuntasi kohti uutta rastikautta

Markku Sormunen
22.11.2017

Kauden eka harjoituskartta vuodelta 1923
Kauden eka harjoituskartta vuodelta 1923

SK Uusi avasi uuden harjoittelukauden Petteri Muukkosen tekemällä mainiolla radalla. Pilke silmäkulmassa päivän pitkä lenkki suunnistettiin lähes sata vuotta vanhalla suunnistuskartalla.

Vuodelta 1923 peräisin olevassa kartassa lähinnä kalliot ja isot tiet olivat paikoillaan. Suunnistaminen vaati luovuutta, jotta rastit löytyisivät. Metsässä oli myös runsaiden sateiden johdosta todella vetistä, ja se toi haastetta etenkin soiden ylityksiin. Tällä kertaa paikallistuntemuksesta oli paljon apua harjoituksessa.

Varsinainen kauden virallinen avausosuus suoritettiin lenkin jälkeen Tuusulanjärven rannalla. SK Uudesta Timo Sirola kertoi menneen kauden SM-mitalisaldon olleen hieno ja kannusti nuoria harjoitteluun tulevalle kaudelle.

Valmennuspäällikkö vaihtuu ja uuden valmennuspäällikön valinta on jo hyvin pitkällä. SK Uudessa on nyt myös enemmän koulutettuja seuravalmentajia, joten valmennuskonsepti tulee myös hiukan muuttumaan edelliskausiin verrattuna ja se mahdollistaa pienten valmennusryhmien muodostamisen.

Viikkoharjoitukset järjestetään samantyyppisinä, ja Nimenhuuto on edelleen se tärkein tiedotuskanava. Ensimmäinen leiri pidetään Vierumäellä tammikuussa 2018. Petteri jakoi ”Tour de Tuusulanjärvi” kierrossa ahkeroineille palkinnot. Tulevalle kesälle hän lupasi jälleen tehdä samantyyppisen pitkän lenkin erikoiskokeineen. Näin SK Uudessa katseet ovat jo tulevissa vuosissa.

- Terhi