Hippo-suunnistuskoulu

Hippo-suunnistuskoulu alkaa - 9.4.2018 aloittelijat ja 16.4.2018 vanhat

SK Uuden emoseurat Keravan Urheilijat ja Tuusulan Voima-Veikot yhdessä Järvenpään Palon kanssa järjestävät Hippo-suunnistuskoulun, joka on tarkoitettu 7-15 vuotiaille. Opetus keskitetään 7 vuotiaista ylöspäin, mutta tätä nuoremmat sisarukset voivat olla harjoituspaikalla ja mennä metsään mukaan vanhempien kanssa. Heiltä emme peri osallistumismaksua.

Suunnistuksen perustaitojen lisäksi tarjolla on innostavia elämyksiä ja haasteita koko perheelle. Halukkaat voivat osallistua myös muihin SK Uuden ja emoseurojen järjestämiin tapahtumiin.

Hippo- suunnistuskoulu uudistuu

Tänä vuonna SK Uusi sai mukaan Järvenpään Palon. Se tuo tullessaan mm. pääsyn uusiin harjoitusmaastoihin. Hippojen tiedotus siirtyy Nimenhuutoon, jossa näkyvät samalla myös muut SK Uuden tarjoamat harjoitukset ja tapahtumat.

Nimenhuuto on SK Uuden käyttämä tiedotuskanava ja ilmoittautumisjärjestelmä, jonka avulla urheilijat, vanhemmat, valmentajat ja ohjaajat pysyvät ajan tasalla SK Uuden ja Hippo-suunnistuskoulun toiminnasta.

LINKKI SK UUDEN NIMENHUUTOON:   https://skuusi.nimenhuuto.com

Aloittelevat suunnistajat voivat osallistua uudelle kevään kestävälle yhdeksän harjoitusta sisältävälle alkeiskurssille, joka toimii sisäänpääsynä jatkoryhmiin. Alkeiskurssin käytyään lapsi voi siirtyä syyskaudeksi jatkoryhmiin.

Jatkoryhmät ovat samassa paikassa alkeisryhmän kanssa, mikä helpottaa isompien ja pienempien sisarusten viemistä harjoituksiin.

Harjoitukset

Hippojen harjoitukset ovat maanantaisin kello 18 ja ne kestävät noin 1,5 tuntia. Kesä- ja heinäkuun Suunnistuskoulu on kesätauolla. Harjoitusten ajat ja paikat löytyvät sivupalkin kalenterista, ja tarkemmat tiedot Nimenhuudosta.

Huoltajien rooli suunnistuskoulussa on tärkeä ja toivommekin huoltajien osallistuvan aluksi suunnistuskouluun yhdessä lasten kanssa.

Hippo-suunnistuskoulun maksut

Alkeisryhmä - Rastihipot

Alkeiskurssin hinta on 45 euroa sisältäen

·         kaikki harjoitukset karttoineen kevätkaudelle

·         osallistumismaksut kansallisiin ja vastaaviin kilpailuihin

·         osallistumismaksut KeU:n ja TVV:n ja JäPan järjestämillä Keski-Uusimaa-rasteilla

·         seuran jäsenyyden: KeU:n ja TVV:n seuran jäsenyyden hinta on 15 euroa, JäPan 10 euroa, ja se vähennetään maksusta, mikäli jäsenmaksu on jo maksettu.

Jatkoryhmät - Vauhtihipot ja Taitoryhmä

Jatkaville suunnistajille suunnistuskoulun hinta on 75 euroa, sisaralennus 45 euroa, sisältäen

·         kaikki harjoitukset karttoineen kevät- ja syyskaudelle

·         sarjasuunnistuskilpailut

·         osallistumismaksut kansallisiin ja vastaaviin kilpailuihin

·         osallistumismaksut KeU:n ja TVV:n ja Jäpan järjestämillä Keski-Uusimaa-rasteilla

·         seuran jäsenyyden: KeU:n ja TVV:n seuran jäsenyyden hinta on 15 euroa, JäPan 10 euroa, ja se vähennetään maksusta mikäli jäsenmaksu on jo maksettu.

Lisenssi ja vakuutusturva

Kilpailuihin osallistuminen edellyttää kilpailulisenssiä. Lisenssiin saa ostettua tapaturmavakuutuksen kaikkiin suunnistustapahtumiin, myös harjoituksiin. Huoltajien vastuulla on huolehtia lapselle riittäväksi katsomansa vakuutusturva!

Lisenssi lunastetaan Suomisport-palvelussa: www.suomisport.fi. Se on koko suomalaisen urheilun yhteinen palvelu. Lisenssejä EI siis enää lunasteta IRMAssa.

Sähköpostiosoitteella pääset kirjautumaan palveluun ja kirjauduttuasi avautuu etusivu, jossa voit lisätä lapsen tiedot omalle sivullesi. Etusivulla on myös painike ”osta lisenssi”, joka on hyvin yksinkertainen ja neuvoo eteenpäin. Lapsen lajiksi valitaan suunnistus, seuraksi SK Uusi, lisenssiksi koneen tarjoama lisenssi ja sen jälkeen vakuutus, maksaa yht.18 €.

Sähköpostiin tulee lisenssin tiedot ja Sportti-id, joka pitää kirjata IRMAan omiin tietoihin, jolloin lisenssi on voimassa kilpailuja varten. IRMA on siis Suomen suunnistusliiton palvelu, jossa ilmoittaudutaan kansallisiin kilpailuihin. Jos IRMAn käytössä on epäselvyyksiä, lisätietoja antaa KeU:ssa Mia Hakuli ja TVV:ssä Tommi Malinen. Myös ohjaajilta voi kysyä asiaa harjoituksissa.

Lyhyt ohje lisenssin lunastamiseen:

Lisätietoa kilpailuihin ilmoittautumisesta löytyy sivulta:

Suunnistuskoulun tavoitteet

Vasta-alkajat - Rastihipot

7-9v: Tavoitteena oppia karttamerkit ja ymmärtää kartan ja maaston yhteyttä.  Lisäksi opetellaan suuntaamaan kartta maaston mukaan sekä kulkemaan selkeiden kulku-urien ja maastokohteiden perusteella.

10-12v: Tavoitteena on edellisten lisäksi oppia ymmärtämään kompassin käyttöä sekä pinnanmuotojen ja kartan yhteyttä sekä analysoimaan suoritustaan.

Vauhtihipot

Iän mukaiset tavoitteet kuten Rastihipoilla. Lisäksi tavoitteena on selviytyä suunnistusradasta yksin ilman kaveria tai vanhempaa.

Taitoryhmä

Tavoitteena kehittää perustaitoja, joita ovat mm. korkeuserojen ymmärtäminen, reitinvalinta, ennakointi, rastinotto ja kartan pelkistäminen. Tavoitteena on myös syventää osaamista osallistumalla SK Uuden järjestämiin taitoharjoituksiin.

Tavoitteena on oppia liikkumaan turvallisesti metsässä kartan avulla.