Vauhtia frisbeegolfurilta

19.8.2018

S6:n nuoret suoriutuivat hienosti Nuorten Jukolassa. Kilpailuun osallistui 150 joukkuetta.

Oli se hetki vuodesta, jota oli odotettu. Kaikkiaan 150 joukkuetta oli asettunut 33. Nuorten Jukolan lähtöviivalle, mukana S6:n aloittaja Aapo Kytömäki.

Saarijärven kauniissa maisemissa joukkue ylsi lopulta hienosti sijalle 42. ja siinä suunnistivat Aapo Kytömäki, Emil Jacobsson, Iida Miettinen, Topias Muukkonen, Matilda Lukkari, Matilda Latvala. Joukkueen ankkuroi maaliin Matti Kallio.

Vuoden 2018 kilpailu oli kovavauhtinen. Yksi sen kohokohdista S6:n leirissä oli, kun Topias Muukkonen juoksi osuutensa kolmanneksi parhaan ajan.

"Rata oli aika helppo. Juostiin latupohjia ja frisbeegolfuria lähes koko matkan. Kutoselle pientä hakua noin 15 sekuntia. Muuten meni ihan hyvin," kommentoi Topias osuuttaan.

Timo Sirolan mukaan huoltojoukkoja oli tällä kertaa lähes yhtä paljon kuin juoksijoita! 

"Hieno keli ja järjestelyt Jukola luokkaa. SK Uuden nuoret tekivät kaikki hyvät suoritukset ja olivat tyytyväisiä. Yksi tyttö jouduttiin lainaamaan Pihkaniskoilta ja meidän tytöt joutuivat juoksemaan vanhempien tyttöjen osuuksia. Kaiken kaikkiaan kuitenkin positiivinen suoritus ja kokemus!"

Nuorten Jukola on 7-osuuksinen kansainvälinen nuorten viestisuunnistuskilpailu. Joukkueissa on oltava tyttöjä ja poikia.

Kisan voitti Kouvolan Suunnistajat täpärästi ennen Espoon Suuntaa. Lynx Kirkkonummelta NuJun kolmanneksi.

Linkki: Nuorten Jukola

Kuvat: Timo Sirola

 

Topias Muukkonen loisti neljännellä osuudella