Nuori Venlajoukkue syttyi hyvään suoritukseen Kangasalla

16.6.2019

Ines Pozo, Matilda Latvala, Lucia Milas, Anni Malinen

SK Uuden nuori joukkue lähti ennakkoluulottomasti Venlojen kilpailuun ja juoksi hienosti sijalle 194 viestissä, jossa oli 1624 hyväksyttyä joukkuesuoritusta. S6-Venlojen keski-ikä kolmella ensimmäisellä osuudella oli vain 17 vuotta. Ankkurina juoksi 22 -vuotias Anni Malinen.

Kokoonpanossa oli mukana kaksi espanjalaista suunnistajaa, 17-vuotias Lucia Misas ja ja 18-vuotias Inez Ponzo. He ovat tuttuja SK Uuden entiselle managerille, Ulf Meriheinälle, joka on mukana Espanjan nuorten maajoukkuetoiminnassa.

  • Lucia Misas ja Inez Pozo ovat espanjassa ikäluokkiensa parhaimmistoa ja he ovat juosseet nuorten arvokisoissa, mutta suomalaismetsät ovat vielä haasteellisia, kertoi Ulf Meriheinä ja jatkoi, että molemmilla on kilpailulisenssit Suomessa. Venlojen kilpailuun osallistunut Lucia kilpaili Suomessa ensimmäistä kertaa, mutta Ines oli mukana jo Tampereella 2017 nuorten MM-kilpailuissa.

Nuorten kokemattomuus näkyi muun muassa varovaisuutena suunnistuksessa, vaikka juoksuvoimaa olisi ollut enemmänkin. Tänä vuonna piti hoksata, että kompassin käyttö oli maastossa tärkeää ja sitä piti osata myös käyttää. Tytöt olivat kuitenkin tyytyväisiä kilpailuun. 

  • Pidän maastokisoista, mutta olin hieman hermostunut ja tein pienen virheen nelosrastilla, mutta muutoin olen tyytyväinen suoritukseeni, kertoi Inez Pozo kilpailun jälkeen.
  • Olin hermostunut ja suunnistin varovaisesti; se sujuikin hyvin ja oli hauskaa, kommentoi Misas.

17 vuotias Matilda Latvala juoksi toisen osuuden ja jäi 5.6 km:n osuudellaan kärjestä ainoastaan 6.45 min.

  • Kilpailu tuntui hyvältä, vaikka ennakko-oletus maastosta oli, että se on vaikea.

Ankkurina juossut Annikin oli tyytyväinen juoksuunsa.

  • Muuten meni hyvin, mutta pieniä virheitä tuli ja 4km kohdalla pohkeet kramppasivat ja juoksu hidastui.