Vuositiedote 2024

22.3.2024

Puheenjohtajan tervehdys

SK Uuden vuoden 2024 toiminta lähti perinteisesti käyntiin Vierumäen viikonloppuleirillä. Olipa hienoa olla mukana katsomassa reippaita nuoria ja entisiäkin nuoria. Hiihtosuunnistuksen SM-kilpailuista on jo ehtinyt tulemaan mitalisadetta, pääsarjassa parisprinttiviestissä Antton Koivisto ja Antti Kirves nappasivat pronssimitalin. 

Tänä vuonna seura panostaa vahvasti valmennukseen: seuran taitovalmennuksesta vastaa liettualainen,  Turun Metsänkävijöitä edustava huippusuunnistaja Fricis Spektors ja monivuotista, menestyksekästä työtään jatkaa fysiikkavalmentajana Emma Juga. Harjoitusryhmissä on hyvin tilaa kaikille - seuraa ilmoittelua Nimenhuudossa tai liity seuraan, jos et vielä ole seuran jäsen.

SK Uuteen liitytään edelleen ns. emoseurojen kautta eli Keravan Urheilijoiden ja Tuusulan Voima-Veikkojen jäsenyyden kautta. Toivomme kuitenkin, että kaikki jäsenet - myös yli 35 -vuotiaat - edustavat SK Uutta ja hurraavat, kun oman seuran värit näkyvät kilpailuissa. Seuran uusi, yhtenäinen kulttuuri rakentuu vain jäsentensä kautta. Yhteinen ponnistuksemme on järjestää jatkossa kilpailutapahtumat ja kuntosuunnistukset SK Uuden nimen alla. 

Nyt maaliskuussa on meneillään suunnistuskoulun, aikuisten suunnistusopetuksen ja kuntosuunnistuskauden suunnittelu. Jo heti suunnistuskauden alussa SK Uusi järjestää Tuplasprintin 28.4  ja Vappurastit 1.5. Laita ne jo kalenteriisi ja tule paikan päälle talkoolaiseksi. Näin pääset parhaiten tutustumaan seuran toimintaan ja toimijoihin.

Toivon sinulle runsaasti harjoituksen intoa, rastin etsintää ja löytämisen iloa vuodelle 2024!

Terhi Latvala 

SK Uuden puheenjohtaja

Runsaasti hiihtosuunnistuksen SM-mitaleja 

Hiihtosuunnistuksen SM-sprintissä ja keskimatkalla H17 sarjassa Antti Kirves kotiutiutti hienosto pronssiset mitalit. H21 -sarjan SM -parisprinttiviestissä Antton Koivisto ja Antti Kirves saivat pronssia - mikä oli pääsarjan ensimmäinen SM-mitali kautta aikain. Hienoa oli että seurasta saatiin joukkueet myös H20, D110, D130 ja D170 sarjoihin. Näissä kolmessa jälkimmäisessä sarjan nimi kuvastaa joukkueen pienintä mahdollista yhteisikää. Onnittelut myös näiden ikäsarjojen mitaleista. 

Tuusulan kunta myönsi avustuksen

Tuusulan kunta myönsi avustusta ‘Suunnistavan aikuisliikkujan polku’ -hankkeellemme, jolla pyrimme lisäämään nykyisten ja uusien aikuisjäsenten osallistumista ja osallisuutta seurassamme. 

Kisajärjestelyt meneillään 

TVV ja SK Uusi järjestävät Tuplasprintin sunnuntaina 28.4. Hyrylässä. Hallituksen kokouksessa (4/2024) sovimme, että alle 15-vuotiaat oman seuran jäsenet voivat osallistua Hyrylässä tapahtuvaan kilpailuihin ja sitä vanhemmat voivat olla esimerkiksi ratojen koejuoksijoita ja talkoolaisia. 

TVV perinteiset Vappurastit keskiviikkona 1.5 Vanhakylän uudella kartalla. Siihen kilpailuun voivat osallistua kaikki seuran jäsenet, sillä kartta on aivan upouusi. Laita nämä kilpailut  jo kalenteriisi. 

Talkookysely tulossa sähköpostiisi

Seuramme toiminta monipuolistuu, kun kilpailut ja kuntorastit siirtyvät SK Uuden nimen alle emoseuroilta. Tarvitsemme opastajia niin lasten- kuin aikuisten suunnistuskouluun, kuntorastijärjetelyihin avuksi esimerkiksi kartanmyyntiin ja parkkiohjaukseen. Koko kauden on tarjolla myös rastien vientiä ja rastien hakua, jolloin pääsee myös omalla ajalla talkoilemaan. Talkoolaisille on tarvetta erilaisissa tehtävissä. Osa tehtävistä on myös sellaisia, ettet tarvitse suunnistusosaamista.

Kesän 2024 kilpailut

Jukola- ja Venla -joukkueisiin ilmoittautuminen on jo avoinna Nimenhuudossa 

Veteraanien MM-kisat järjestetään Turussa https://wmoc2024.fi/kilpailuinfo 

Tuplasprintti Hyrylässä 28.4.2024, Tuusula

Vappurastit 1.5.2024 Vanhakylä, Tuusula

Keski-Uusimaa -rastit

Kausi alkaa 11.4. Järvenpään Palon rasteilla ja koko kauden rastiohjelma löytyy KU-rastien omilta sivuilta https://www.ku-rastit.fi/keski-uusimaa-rastit/

Tapahtumainfot löytyvät myös Rastilippupalvelusta https://www.rastilippu.fi/ ja Facebookista

https://www.facebook.com/profile.php?id=100064357195521

Lasten suunnistuskoulu

SK Uuden suunnistuskoulu on 7–15-vuotiaille tarkoitettua toimintaa huhtikuusta syyskuuhun (kesätauko kesä–heinäkuu). Tarjoamme lapsille ja nuorille kauden aikana eri tasoisia ja sopivan kokoisia ryhmiä. Suunnistuskoulun ryhmiä ovat Oravat (aloittavat), Ketut, Sudet ja Taitoryhmä. Kaikkien suunnistuskouluryhmien harjoitukset pidetään samassa paikassa samaan aikaan, mikä helpottaa perheiden kulkemista.

Ensimmäinen harjoitus on ma 22.4.2024 klo 18 alkaen Tuusulan Paijalan koululla.  Suunnistuskoulu pidetään aina maanantaisin ja tarkempi ohjelma julkaistaan pian. Lisätietoja: liikuntaluotsi.keu@gmail.com / Mikko Niskanen, p. 041 3102069.

Suunnistuskouluun ilmoittautuminen on auki osoitteessa https://skuusi.sporttisaitti.com/suunnistuskoulu/ilmoittautuminen/

Lisätietoa https://skuusi.sporttisaitti.com/suunnistuskoulu/ 

Aikuisten suunnistuskoulu

Aikuisten suunnistuskoulu alkaa 29.4 Keravan Keinukallion hiihtokahviossa (osoite: Keinukalliontie 42, Kerava). Aikuisiten suunnistuskoulua vetää Eva Rönkkö. Ilmoittautuminen on auki SK Uuden sivuilla https://skuusi.sporttisaitti.com/aikuisten-suunnistuskoulu/