2015 Juhannus Lapissa

SK Uuden suunnistajat lähtivät torstaina ennen juhannusta jo perinteeksi muodostuneelle kesäleirilleen. Tänä vuonna osallistujia oli 24 kohteen ollessa Suomen Lappi, jonne matkustimme autojunalla Kolariin. Osallistujien joukossa oli Belgian maajoukkuesuunnistaja Evert Leeuws, joka tällä tavalla valmistautui Norjassa käytäviin suunnistuksen nuorten MM-kisoihin.

Leiri alkoi Kilpisjärvellä juhannusaaton vaelluksella Mallalle, jota seurasi juhannuspäivän kolmen tunnin rogaining-suunnistus, lähtö-maalipaikkana Suomen maanteiden korkein kohta. Tuloslistoissa SK Uuden joukkueet saivat ykkössijat sekä miesten että naisten sarjoissa, kuten myöskin sekasarjassa.

Rogainingin jälkeen leiri jatkui Äkäslompolossa, jossa tehtiin pitkiä ja vaativia maastoharjoitteita sekä yksityiskohtarikkaissa että -köyhissä rinnemaastoissa tuntureilla Kesänki, Lainio, Kukas ja Kuer. Lisäksi meillä oli yhteinen grilli-ilta ja pitkä vaellus Pallastunturilla. Jotkut uskaltautuivat jokimelontaretkelle Äkäsjoella tai uimaan lompolon raikkaassa vedessä.

Lopuksi meillä oli leirikilpailu iltarastien muodossa Yllästunturin luoteisrinteessä, jossa testattiin opittuja taitoja. Ratavoitot saatiin 5km ja 4km radoilla. Päivi Luoma juoksi parhaan ajan viiden kilometrin radalla ja 13-vuotias Matilda Latvala oli ylivoimainen neljällä kilometrillä juosten pohja-ajan joka rastivälillä. Pisimmällä radalla parhaiten SK Uuden suunnistajista sijoittui Samuli Saukkonen ollen toisena. Tällä radalla sekä Evert että Teemu Lehtoranta juoksivat rastivälipohja-aikoja, mutta muutama virhe pudottivat heidät kärjestä.

Perjantaina ja lauantaina autokunnat sitten suuntasivat Etelä-Suomeen monta kokemusta rikkaampana.

 

Kuva: Maire Meriheinä