2017 Alicante - talvileiri

Olimme hiihtolomalla nauttimassa Espanjan tarjoamista suunnistusmaastoista. Lämmintä siellä ei ollut niin paljon kuin oletimme, mutta kyllä aurinko näytti itsensä välillä. Suunnistuksen sää oli erittäin sopiva.

Kun olimme purkaneet tavarat Caravaca de la Cruzissa, lähdimme, ennen kisoja, ottamaan tuntumaa maastoon. Harjoituksesta oli paljon hyötyä ja opimme, että Espanjan notkot ovatkin rotkoja.

Sitten pääsimmekin heti kisapäivään. Ensimmäisenä oli pitkänmatkan kisa, jonka pääaiheena oli notkot ja joenuomat. Maasto oli osittain nopeakulkuista ja vaati paljon suunnittelua voidakseen lähestyä rastia hyvässä kulmassa. Metsät olivat istutettuja, joten puurivistöjen mukaisesti oli helppo juosta. Välillä rastinotoissa tarvitsi ripauksen tuuria.

Samana päivänä oli sprinttikilpailu, jota ei otettu huomioon yhteistuloksissa. Sprintti vaati erittäin paljon keskittymistä ja hahmotustaitoa, koska kadut olivat noin metrin levyisiä ja välillä jouduimme pujottelemaan pyykkinarujen alta.

Viimeinen kilpailu oli keskimatka. Maastossa oli paljon erilaisia muotoja, joiden hahmottaminen saattoi välillä tuottaa ongelmia, sillä joskus sitä huomasi kumpareen olevankin suppa. Kisasta oppi nopeita ratkaisuja ja nopeaa hahmottamista.

Kisojen jälkeisenä päivänä oli pitkän vaelluksen päivä. Osa leiriläisistä lähti kiipeämään 1400 metrin korkeuteen ja osa jäi korjaamaan suunnistusvirheitä edellispäivän kisamaastoon.

Sitten majoittauduimme Marjalin Sport Resortissa lähellä Alicantea. Vain pienen matkan päässä sieltä oli haastavia harjoituksia. Niiden teemana oli yleensä maaston muotojen seuraaminen ja suunnitelmien tekeminen, jotta pääsi mahdollisimman vaivattomasti rasteille.

Koko leiri opetti erittäin paljon. Eniten minulle jäi käteen luotto omaan suunnistukseen ja se, että pystyin leirin viimeisinä päivinä lisäämään vauhtia harjoitukseen ja silti pysymään yhtä hyvin kartalla kuin hiljaisessa vauhdissa. Kiitos kaikille mukana olleille leiristä!

Matilda